Klantenservice (ma - vrij)
030 600 50 64
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Medische handschoenen

(13 Producten)

Bij het bieden van eerste hulp bestaat de kans dat een BHV’er in aanraking komt met bloed of braaksel. Hierdoor kunnen bacteriën en virussen overspringen van het slachtoffer naar de hulpverlener, en van de hulpverlener weer naar andere personen. Om het risico op besmetting tegen te gaan, zijn medische handschoenen een must.

Soorten medische handschoenen

Medische handschoenen worden gemaakt van drie verschillende materialen, die allemaal hun voor- en nadelen hebben.

Latex handschoenen

Latex-handschoenen beschermen goed tegen virussen en bacteriën, zijn elastisch en comfortabel en bovendien erg goedkoop. Een nadeel is dat veel mensen allergisch zijn voor bepaalde bestanddelen van latex. Bovendien zijn latex handschoenen niet bestand tegen olie en vet en zijn gaten in de stof moeilijk te detecteren. Bij First Aid Today hebben we ervoor gekozen om geen Latex handschoenen aan te bieden vanwege de hierboven genoemde nadelen. Nitril en Vinyl zijn uitstekende alternatieven.

Nitril handschoenen

Nitril-handschoenen zijn qua gevoel vergelijkbaar met latex, maar bevatten niet de allergene bestanddelen van latex. Ook qua prijs is nitril vergelijkbaar met latex, al gaat nitril langer mee. Nitril handschoenen zijn zeer sterk, goed bestand tegen scheuren en gaten, olie, vet, koolwaterstof, zure en basische stoffen. Een nadeel is dat nitril handschoenen niet geschikt zijn voor werken met ketonen, oxiderende zuren en stikstof.

Vinyl handschoenen

Vinyl-handschoenen zijn ideaal voor in de schoonmaak, horeca of verpakkingsindustrie. Het materiaal is erg zacht en daarom redelijk comfortabel, maar niet zo sterk als latex of nitril. Vinyl is goed bestand tegen oliën, vetten, zure en basische stoffen, maar niet tegen oplosmiddelen of ketonen. Vinyl handschoenen zijn geschikt voor mensen met een latexallergie en bovendien relatief goedkoop. Zorg dat je altijd veilig werkt. Weten hoe? Lees de 4 tips om veilig te werken als BHV'er. 

Uit een risico-inventarisatie moet blijken welke handschoenen het beste binnen jouw organisatie passen.

Ons assortiment aan medische handschoenen

First Aid Today levert handschoenen in verschillende maten in zowel Vinyl als Nitril. Bovendien kunnen wij de handschoenen steriel verpakt aanleveren.

Al onze verbandtrommels bevatten standaard een paar medische handschoenen, maar wanneer je de handschoenen vaker nodig hebt kun je ook een aparte doos met handschoenen aanschaffen. Dankzij onze exclusieve leveranciers kunnen wij de handschoenen tegen een zeer scherp tarief aanbieden.

Uiteraard voldoen al onze handschoenen aan één of meer van de volgende voorschriften: NEN455, NEN 374, NEN1186, NEN13130 en CEN14234. Wij adviseren je graag over welke handschoenen het beste geschikt is voor jouw organisatie.

Van hoog naar laag sorteren

   

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

13 artikel(en)

COMPLETE BHV GOED GEREGELD?

  • Alle BHV producten -& trainingen geregeld
  • Jaarlijkse vervanging verouderde producten
  • Jaarlijkse bijscholing noodzakelijke BHV trainingen
  • 1 factuur: scherpste prijs!
  • Compleet ontzorgd
  • Geheel vrijblijvend

Maarten de Witte
Accountmanager
Bel 030 600 50 64

Product was successfully added to your shopping cart.