Klantenservice (ma - vrij)
030 600 50 64
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Van laag naar hoog sorteren

Artikelen 1 tot 20 van 25 in totaal

  1. 1
  2. 2

Verminderd mobiele, zelfstandig wonende senioren in seniorencomplexen kunnen vaak niet op tijd in veiligheid gebracht worden in geval van brand. Gezien het aantal verzorgingstehuizen in Nederland, de toenemende vergrijzing én problemen bij evacuatie van bewoners in seniorencomplexen, wordt hiervoor extra aandacht gevraagd.

Lees meer
6 okt. 2017 15:45:18 door First Aid Today 0 Comments Blog,

Het lijkt zo handig, even wat spiritus op de BBQ en hij is lekker snel warm. Dé oplossing om je vlees snel gaar te krijgen zou je denken. Maar zeg nou eerlijk, wat weet jij eigenlijk over het gebruik van brandbare vloeistoffen als; benzine, bio-ethanol en spiritus?

Lees meer
28 aug. 2017 11:32:02 door First Aid Today 0 Comments

80% van de Nederlanders vergeet zijn of haar zonnebril mee te nemen als ze naar een zonnig terras gaan. Zelfs één op de zes mannen draagt nooit een zonnebril, blijkt uit onderzoek van het Oogfonds. Helaas is niet iedereen zich ervan bewust wat dit voor gevolgen kan hebben.

Lees meer
27 jun. 2017 15:46:09 door First Aid Today 0 Comments Blog,

Tussen 2006 en 2016 is het aantal teken in Nederland toegenomen, aldus Wageningen Universiteit. Van de teken is 7,5 tot maar liefst 25% besmet met de Borrelia bacterie, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Op elke 100 mensen die in Nederland door een teek worden gebeten, krijgen er 2 tot 3 deze ziekte.

Lees meer
3 apr. 2017 08:30:00 door First Aid Today 0 Comments

Wat kunnen de receptioniste die in korte tijd veel is afgevallen, de accountmanager met een alcoholwalm en de directeur die verward en met een dubbele tong spreekt, met elkaar overeen hebben? Naast dat ze allemaal bij hetzelfde bedrijf werken, kunnen ze symptomen van suikerziekte hebben. Zonder dat zij het zelf weten.

Lees meer
6 mrt. 2017 08:30:00 door First Aid Today Comments Blog,

De combinatie van kou en zon vinden veel mensen zo fijn aan een wintersportvakantie. Zelfs mensen die normaal niet sportief zijn, zijn op de pistes niet te remmen. Soms letterlijk niet. Maar op de ski’s, snowboard of slee naar beneden glijden, is stukken beter dan terechtkomen in een ackja (banaan), sneeuwscooter of reddingshelikopter. Hoe kun je ervoor zorgen dat je geen averij oploopt? Hier een aantal tips.

Lees meer
20 feb. 2017 08:30:00 door First Aid Today 0 Comments Blog,

Stel: je hebt een risico-inventarisatie en wilt daar nu in de praktijk mee aan de slag. Hoe bepaal je dan wat het belangrijkst is en welke acties je uitvoert? Dat hoef je niet van willekeur af te laten hangen. Risico’s kun je namelijk prima met elkaar vergelijken door ze meetbaar maken.

Lees meer
9 jan. 2017 08:30:00 door First Aid Today Comments Blog,

December is bij uitstek een maand waarin veel mensen kaarsen branden in huis. Helaas gaat dat wel gepaard met een grotere kans op ongelukken die leiden tot een brandwond. Hoe kun je bij een brandwond het beste handelen?

Lees meer
5 dec. 2016 08:00:00 door First Aid Today Comments Blog,

Een taak van de BHV die relatief vaak voorkomt, is het ontruimen van een gebouw. Om daar goed op voorbereid te zijn, is het belangrijk een ontruimingsplan te hebben én daar regelmatig mee te oefenen. In de praktijk gebeurt dat weinig: bijna de helft van de werknemers in Nederland heeft nog nooit een ontruiming geoefend op het werk. Hier de belangrijkste aandachtspunten om het plan goed aan te laten sluiten op de praktijk.

Lees meer
7 nov. 2016 09:11:27 door First Aid Today 0 Comments Blog,

Op 6 oktober was het Nationale Rookmelderdag, de dag waarop aandacht werd gevraagd voor goed werkende rookmelders. Op het werk zorgt de BHV of een gespecialiseerd onderhoudsbedrijf daar vaak voor. Maar hoe zit het bij jouw thuis? Dagelijks breken er maar liefst zo’n 20 woningbranden uit. Oftewel: zo’n 7000 branden per jaar. Die zorgen voor gemiddeld 40 dodelijke slachtoffers en 700 ernstig gewonden. Goedwerkende rookmelders zijn dus geen overbodige luxe!

Lees meer
10 okt. 2016 08:30:00 door First Aid Today 0 Comments Blog,

Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders van zichzelf zegt dat ze over onvoldoende kennis en vaardigheden beschikken om goed eerste hulp te kunnen verlenen? En dat naar schatting nog geen 3% een EHBO-diploma heeft? In Duitsland en Noorwegen liggen deze percentages veel hoger; respectievelijk rond de 80 en zelfs 95%! In ons land denken we te vaak dat de professionele hulpdiensten er snel genoeg zullen zijn. Maar juist de eerste minuten zijn cruciaal om een leven te redden of letsel te beperken. Sinds 2000 vraagt het Rode Kruis hier jaarlijks aandacht voor op de tweede zaterdag van september, dit jaar op 10 september. Het roept mensen op om hun kennis en vaardigheden op dit gebied te verbeteren. 

Lees meer
8 sep. 2016 11:29:00 door First Aid Today 0 Comments Blog,

Juli en augustus zijn doorgaans de warmste maanden van het jaar. Door het mooie weer zijn we vaker buiten en daarmee neemt de kans toe dat we een insectensteek oplopen. Dat is voor veel mensen erg vervelend en pijnlijk, maar voor 1 tot 5 % een reden om zo snel mogelijk professionele hulp in te roepen. Zij reageren namelijk heftig op een steek van een bij of een wesp en kunnen als gevolg van anafylactische shock zelfs in coma raken. Ben jij als BHV’er voorbereid om hier adequaat op te reageren?

Lees meer
8 aug. 2016 08:00:00 door First Aid Today Comments Blog,

Maar liefst 50.000 wandelaars hebben een startbewijs gekregen om vanaf vandaag deel te nemen aan de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Allemaal met maar één doel: dat Vierdaagsekruis als ze over de Via Gladiola over de eindstreep lopen. Ondertussen is dit evenement uitgegroeid tot ’s werelds grootste meerdaagse wandelevenement. Tijdens de 90ste editie van dit wandelfestijn was er een hittegolf en kwamen drie wandelaars te overlijden. Voor de nabestaanden een grote klap, maar zeer zeker ook voor de organisatie. Veiligheid tijdens evenementen zoals deze heeft na verschillende incidenten meer aandacht gekregen. Maar hoe kun je veiligheid tijdens een evenement regelen?

Lees meer
19 jul. 2016 08:30:00 door First Aid Today Comments Blog,

De tijd dat je alleen leerde uit een boek ligt al een tijd achter ons. Met behulp van je smartphone of tablet kun je een keuze maken uit vele honderdduizenden educatieve applicaties. Na het downloaden van zo’n app kun je zelf beslissen waar en wanneer je wilt leren. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot het internet, én een tablet, smartphone , laptop of pc. Leren wordt zo leuker en toegankelijker én je krijgt ook nog eens automatisch ‘updates’ toegestuurd!

Lees meer
23 mei 2016 08:30:00 door First Aid Today 0 Comments Blog,

Hoe zou jij het vinden als je een ‘personal shopper’ zou hebben die precies weet wat jouw kledingstijl is, bekend is met jouw maten en het beschikbare budget? Iemand op wie je volledig kunt vertrouwen omdat je weet dat die persoon ervoor zorgt dat jij er piekfijn uit ziet? Juist! Dat zou het vinden van de juiste kleding veel eenvoudiger maken. In veel minder tijd vind je de outfit waar jij je prettig in voelt. Het mooie is: dat kan niet alleen bij kleding, maar ook bij de inkoop van producten en diensten op het gebied van bedrijfshulpverlening.

Lees meer
9 mei 2016 08:30:00 door First Aid Today Comments Blog,

Anders dan een afdeling financiën of marketing en communicatie is er vaak geen aparte afdeling ‘veiligheid’ of ‘bedrijfshulpverlening’. Dat is heel logisch omdat dit bij veel organisaties geen dagtaak is. Maar daardoor lijkt dit belangrijke onderwerp in een stukje niemandsland terecht te komen. Niemand voelt zich er verantwoordelijk voor en niemand trekt de verantwoordelijkheid naar zich toe.

Lees meer
25 apr. 2016 08:30:48 door First Aid Today Comments Blog,

Heerlijk, de zon breekt weer vaker door en de lente lijkt nu echt begonnen te zijn. Voor veel mensen houdt het lentegevoel in dat zij lekker genieten van het zachte weer buiten op het terras. Maar voor anderen betekent het grijpen naar de hooikoortstabletten, prikkelende ogen en zakdoekjes. Want met de lente is voor velen ook het allergieënseizoen weer begonnen.

Lees meer
11 apr. 2016 08:30:00 door First Aid Today 0 Comments Blog,

De eerste regel bij EHBO is ‘let op gevaar’. Je denkt daarbij al snel aan gevaar op de plaats van de calamiteit. Maar het gaat ook om jouw persoonlijke veiligheid: jouw gezondheid, veilig werken en hygiëne. Kun je te allen tijde veilig werken en hoe doe je dat?

Lees meer
28 mrt. 2016 08:30:00 door First Aid Today Comments Blog,
Van 14 tot en met 19 maart 2016 wordt voor de vierde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn gehouden. Die week openen veel zorginstellingen hun deuren. Een mooie mogelijkheid om een kijkje te nemen bij een zorg- en/of welzijnsorganisatie bij jou in de buurt.Lees meer
14 mrt. 2016 08:30:00 door First Aid Today Comments Blog,
Tijd is net als geld: het is kostbaar en je hebt er voor je gevoel vaak te weinig van. Soms wil je dat er meer uren in een dag zitten, zodat je toekomt aan zaken die nu blijven liggen. Gelukkig heb je één keer in de vier jaar een hele dag extra: 29 februari is een schrikkeldag! Hoe kun jij die extra dag besteden om de BHV binnen jouw organisatie weer een beetje beter te maken?Lees meer
29 feb. 2016 08:30:00 door First Aid Today Comments Blog,
Van laag naar hoog sorteren

Artikelen 1 tot 20 van 25 in totaal

  1. 1
  2. 2

Product was successfully added to your shopping cart.