Klantenservice (ma - vrij)
030 600 50 64
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Pijnstillers

(20 Producten)

Welke pijnstiller kies je?

Maar liefst 85% van de Nederlanders gebruikt regelmatig een pijnstiller tegen bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, kiespijn of menstruatiepijn. Vaak zijn dit pijnstillers die je zelf, zonder doktersrecept, kunt kopen bij apotheek, drogist of supermarkt. Dit zijn ‘vrij verkrijgbare pijnstillers’. Soms schrijft de huisarts een bepaald middel voor. Je krijgt dan een recept, waarmee je bij de apotheek het geneesmiddel kunt ophalen.

Vrij verkrijgbare pijnstillers

Vrij verkrijgbare pijnstillers, die je zonder doktersrecept kunt kopen, kunnen verschillende werkzame stoffen als basis hebben. Aan de hand van die werkzame stoffen zijn pijnstillers onder te verdelen in twee groepen: paracetamol en NSAID’s.

Paracetamol

Dit is de meest gebruikte werkzame stof tegen lichte en matige pijn. Paracetamol werkt niet alleen pijnstillend, maar ook koortsverlagend. Het wordt daarom veel gebruikt bij pijn en koorts bij griep en verkoudheid. Paracetamol geeft weinig maag- of darmbezwaren. In een lage dosering is het ook geschikt voor kinderen, al vanaf 3 maanden.

NSAID’s

NSAID is de Engelse afkorting voor ‘non steroidal anti inflammatory drugs’. In het Nederlands betekent dit ‘niet-steroïdaal ontstekingsremmend geneesmiddel’. De werkzame stoffen in deze groep pijnstillers hebben niet alleen een krachtiger pijnstillend effect en werken koortsverlagend, maar ze werken ook ontstekingsremmend. NSAID’s zijn dus geschikt in geval van ontstekingen. Bijvoorbeeld bij een steriele ontsteking. Dit is een ontsteking zonder infectie met bacteriën of virussen. Hiervan kun je last krijgen door (mechanische) overbelasting. Een voorbeeld is RSI door overmatig computergebruik of een tennisarm door het tennissen. Maar deze pijnstillers zijn ook geschikt bij bacteriële infecties, zoals een wortelkanaal- of kaakholteontsteking. Binnen de groep NSAID’s vallen verschillende werkzame stoffen zoals naproxen en ibuprofen.

Acetylsalicylzuur

Het aller-oudste pijnstillende middel is acetylsalicylzuur, beter bekend onder de merknaam Aspirine. Het heeft een pijnstillend en ontstekingsremmend effect. Daarnaast heeft acetylsalicylzuur een effect op de bloedplaatjes, waardoor deze niet samen kunnen klonteren. Dat is gunstig voor hart en bloedvaten. Maar deze eigenschap maakt acetylsalicylzuur wel minder geschikt voor pijnstilling na een operatie, na een behandeling door de tandarts (zoals een kies trekken) of bij menstruatiepijn, omdat je dan meer kans hebt op bloedverlies.

Weet je niet welke pijnstiller voor jou het beste is?

Misschien heb je moeite met het doorslikken van tabletten en neem je liever een bruistablet? Bij First Aid Today hebben wij ervaren drogisten in huis die je te allen tijde kunnen helpen en voorzien van advies. We hebben een ruim assortiment aan pijnstillers en willen je graag voorzien van wat in jouw geval het beste is.

Gebruik

Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter en de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheid.

Voor het online aanbieden van medicijnen gelden sinds 1 juli 2015 extra regels. First Aid Today als drogisterij biedt een ruim assortiment aan drogisterij artikelen waarbij we ons conformeren aan de Geneesmiddelenwet

Van hoog naar laag sorteren

   

20 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

20 artikel(en)

COMPLETE BHV GOED GEREGELD?

  • Alle BHV producten -& trainingen geregeld
  • Jaarlijkse vervanging verouderde producten
  • Jaarlijkse bijscholing noodzakelijke BHV trainingen
  • 1 factuur: scherpste prijs!
  • Compleet ontzorgd
  • Geheel vrijblijvend

Maarten de Witte
Accountmanager
Bel 030 600 50 64

Product was successfully added to your shopping cart.